Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomolecu...wat ? Het is een mond vol en veel mensen weten dan ook niet waar ik het over heb als ik vertel dat ik werk met orthomoleculaire geneeskunde..

Orthomoleculaire geneeskunde staat eigenlijk synoniem voor voedingsgeneeskunde.

"Orthos" is Grieks voor "het juiste of het goede, "Moleculair" staat voor de moleculen waaruit uw lichaam is opgebouwd. Dus de juiste moleculen op de juiste plek.

Veel verstoringen in het lichaam worden veroorzaakt door een gebrek aan of onjuiste verhouding van vitamines, mineralen, aminozuren, sporenelementen en enzymen. Binnen de voedingsgeneeskunde gaan we daarom in de eerste plaats kijken naar uw voeding. We kijken naar zo gezond mogelijke varianten maar ook naar de manier van bereiden en eten. Vaak is het nodig om bv. extra vitamines in te zetten ...maar ..zult u zich af vragen, als ik gezond eet krijg ik toch voldoende vitamines en mineralen binnen ? Jammer genoeg is dat niet altijd waar, onze bodem is armer geworden door monocultuur toe te passen en ons supermarkt voedsel bevat onvoldoende gezonde elementen om ons lichaam in balans te houden. Ook de huidige maatschappij met altijd maar rennen en veel opname van toxische stoffen uit onze omgeving kunnen ons lichaam in onbalans brengen. Ook regulier wordt hier steeds meer in erkend; denkt u bijvoorbeeld aan Foliumzuur bij zwangere vrouwen en vitamine D aanvulling in de winter. We willen heel persoonlijk kijken naar de voor u juiste voeding en supplementen in een voor u optimale hoeveelheid.

Over het algemeen zijn supplementen veilig te gebruiken naast reguliere medicatie maar er zijn ook gevallen waarbij interactie mogelijk is, het is daarom van groot belang dat de cliënt mij van medicijngebruik op de hoogte stelt.

Orthomoleculaire geneeskunde is niet alternatief, het is gebaseerd op biochemie, net als reguliere medicatie. Naar heel veel supplementen zijn goede onderzoeken gedaan die de werkzaamheid er van aantonen.

In onze praktijk werken we alleen met zeer hoogwaardige en voor uw lichaam goed opneembare vormen van de supplementen die wij u voorschrijven.

Natuurlijk Gezond Dronten 
Praktijk voor orthomoleculaire therapie en natuurlijke gezondheid