Het 3 Care gezondheidsprogramma


Het gezondheidsprogramma is gebaseerd op drie uitgangspunten; 

RUST – Herstel en voorkom tekorten.


Een sterk huis heeft een sterk fundament nodig.
Het zelf herstellend vermogen van ons lichaam moet daarom aangesproken worden.


REINHEID – Geef darmen rust


70% van de ziekten ontstaat in de darmen, daarom is darmherstel essentieel.


REGELMAAT – Reinig periodiek op celniveau 


Begin met uw cellen te ontdoen van reservevet en ongewenste afvalstoffen.

Het complete programma is ontwikkeld op basis van de pijlers:

§ Eenvoudig toe te passen in elke gezinssituatie.

§ Financieel laagdrempelig.

§ Medisch verantwoord op basis van recente wetenschappelijke inzichten.

De fasen van het gezondheidsprogramma

Meten is weten. Daarom is er eerst een uitgebreide intake en volgen een aantal testen om o.a. vetzuren, vochtgehalte, cholesterol, celveroudering, verzuring, etc.te meten. Van daaruit kunt u kiezen of u gaat voor een programma dat gericht is op het aanvullen van tekorten of juist voor rust in de darmen. Immers, veel ziekten ontstaan in de darmen. Na  zes weken is er een controle.

FASE 1

De eerste fase is bedoeld voor reiniging en herstel op celniveau. Het lichaam wordt overgeschakeld van een koolhydraatverbrander naar een vetverbrander. Dit gaat door zes tot twaalf keer per dag iets te eten. Je mag geen hongergevoel ervaren. In eerste instantie duurt deze fase 30 dagen. Als er meer tijd nodig is voor herstel, dan kan dit.

Opruimdagen
De eerste drie dagen dienen om je lichaam van een koolhydraatverbrander een vetverbrander te maken. We noemen dit opruimdagen. We eten meer gezonde eiwitten en vetten. Tijdens deze opruimdagen wordt geen brood uit granen gegeten. Echter heeft 3Care een eigen gluten- en graanvrij brood ontwikkeld, dat heel gemakkelijk zelf te maken is. Het smaakt verrukkelijk en zit boordevol gezonde vezels en vetzuren.

Vitaaldagen
Na drie opruimdagen volgen de vitaaldagen. Groente, rauwkost en fruit mogen in ruime mate en keuze worden toegevoegd. Tevens mag je een boterham of andere gezonde graankeuze eten, hoewel 3Care brood een gezondere keuze is. Omdat smaak persoonlijk is en omdat het zeker niet meer vanzelfsprekend is dat voeding alles geeft wat een mens nodig heeft, wordt het één keer per dag aangevuld met een Multi Amino Excellent & Bio Salmon Fresh.
Deze voedingssuppletie zorgt voor optimale dagelijkse basisbescherming. Hiermee kan stress in de lichaamscellen voorkomen worden en kunnen opgeslagen afvalstoffen en vetreserve worden afgevoerd.

Ketose
Ketose is een ander woord voor vet verbranden. Als je de inname van koolhydraten beperkt, gaat het lichaam in een staat van ‘ketosis’ (de verbranding van vet). Hierdoor stabiliseert je bloedsuikerspiegel, vermindert het hongergevoel en verbrandt het lichaam reservevet. De vetzuren verbranden en de afvalstoffen verlaten je lichaam. En last but not least: er ontstaat rust in de insulineproductie. En dat is zeer belangrijk, want insuline zorgt ervoor dat glucose wordt vervoerd naar de cellen. Bovendien opent insuline de cellen, zodat de glucose naar binnen kan om te worden verbrand tot energie.

De afvalstoffen verlaten, samen met de vetreserve het lichaam.

Met ketosticks wordt in fase 1 de staat van ketose in je lichaam gemeten. Je kunt dit eenvoudig  doen, met een druppeltje ochtendurine.

Een gezond resultaat: 3Care maakt het verschil
Als er tekorten ontstaan, haalt het lichaam energie (eiwitten) uit spierweefsel. Dit is ongezond en brengt het lichaam in totale stress. Ook het hart is een belangrijke en onmisbare spier. Daar valt zeker niet mee te spotten. Balans is het sleutelwoord voor een gezond resultaat en hierin kan 3Care het verschil maken.

Onze huidige ‘gezonde’ voeding bevat niet meer alle essentiële voedingsstoffen die een mens nodig heeft. Daarom heeft 3Care unieke voedingssuppletie ontwikkeld als basis voor de dagelijkse bescherming.

FASE 2

De tweede fase is de overgang naar stabiliteit in het lichaam. Zo wordt de kans op terugval zoveel mogelijk beperkt. In deze fase gaat het lichaam stabiliseren. Je komt in een fase, waarin de gezonde levensstijl een vanzelfsprekendheid wordt. Je hoeft geen ketosticks meer te gebruiken. Je lichaam bevindt zich nu in een situatie, die gelijk staat aan die in de oertijd. Credo is “Less is more” en het lichaam kan zichzelf goed aanpassen.

 

Tanita Bodyscan 

Gewicht alleen geeft onvoldoende informatie over je gezondheid. Met de Tanita weegschaal meten we daarom meer dan alleen je gewicht. De Tanita bodyscan is gevalideerde medische apparatuur.

De Tanita bodyscan meet o.a

* BMI

* Vet percentage

* Spiermassa

* Botmassa

* BMR

* Metabolische leeftijd

* Vochtpercentage


Quatum Analyzer

Deze niet belastende meetmethode is een handig hulpmiddel om het lichaam te meten op actuele staat van welzijn. De QA verzameld via een zwak magnetisch veld, frequentiesensoren en energievelden van het lichaam via de handgrip sensor. De mate waarin die trillingsfrequentie's resoneren, geven bepaalde waarden aan. Kortom, elektromagnetische golven zenden signalen door het lichaam en geven de specifieke toestand weer van het menselijk lichaam op dat moment.

Bovenstaande meetmethode geven geen diagnose maar zijn puur om ons een richting te geven.
Natuurlijk Gezond Dronten 
Praktijk voor orthomoleculaire therapie en natuurlijke gezondheid