Aromatherapie

Wat is aromatherapie ?

Bij werken met aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën. Deze oliën ( ook wel etherische oliën genoemd) worden gedestilleerd uit planten of onderdelen van planten. Deze oliën kunnen een sterk therapeutische werking hebben en zijn op meerdere vlakken werkzaam.

Dit maakt aromatherapie een vorm van kruidengeneeskunde.

Aromatherapie kan in sommige gevallen een mooie aanvulling zijn op een therapie, of kan soms zelfs als enige therapie vorm worden ingezet. Meestal wordt aromatherapie uitwendig ingezet door middel van inhalatie of massage, maar in een enkel geval kan het, met de juiste kennis, inwendig worden aangewend.

Baat het niet dan schaadt het ook niet ? 

De aromatherapie neemt op dit moment enorm in populariteit toe. De marketing level management bedrijven (o.a. DoTerra en Young Living ) nemen sterk in omvang toe en veel ondeskundigheid verspreid zich over het internet en via de zogenaamde " huis demo's ".

Essentiële oliën zijn zeer sterk geconcentreerde plantenstoffen ! Bij onkundig gebruik kunnen ze ernstige schade veroorzaken. Denk hierbij aan brandwonden en irritatie's maar zelfs vergiftiging is mogelijk. De samenstelling van iedere olie is anders en kennis van de inhoudsstoffen van de bepaalde oliën is noodzakelijk om zijn werking goed te kunnen inschatten. Van essentiële oliën zijn zeer kleine concentratie's al werkzaam. Gebruik essentiële oliën nooit inwendig of onverdund zonder advies van een goed opgeleide aromatherapeut !


Natuurlijk Gezond Dronten 
Praktijk voor orthomoleculaire therapie en natuurlijke gezondheid